ENGWALL O. CLAESSON – 100 ÅR

ENGWALL O. CLAESSON – 100 ÅR MED FÄRG!

Engwall o. Claesson är utan överdrift ett färgföretag med anor. Den småländske målarmästaren Ernst Othander Claesson var en mycket driftig person som redan år 1915, vid sidan av sitt måleriföretag, startade en färghandel på Tomtebogatan i Stockholm. Färghandeln var, som var vanliga hos färghandlare på den tiden, uppdelad i två avdelningar. I den ena halvan av lokalen fanns måleriavdelningen, i den andra fanns exklusiva parfymer, tvålar och andra skönhetspreparat. Här var inredningen viktig och här fanns eleganta montrar med dragglasdörrar och vackra etsningar. Butikerna blev med åren fler till antalet men samtliga såldes 2003,

Idag är Engwall o. Claesson en ren färgtillverkare. Företaget är dock fortfarande familjeägt och ägs sedan 1975 av Ernst Othander Claessons sonson Hans Claesson – som också är VD. Han genomförde då en hel del förändringar i det redan då anrika företaget och snart drev han ett företag som – förutom färg – bl.a. tillverkade tandslippasta åt Dentalbolagen och mjukgörare och pigment till Siverts Kabelverk. Man hann också med att hjälpa BMW med att ta fram en ny färg till sitt klassiska BMW-emblem – som sitter på alla BMW-bilars motorhuv. Den hade då en vacker blå färg som dock bleknade betänkligt i solen – varför uppdraget att ta fram en färg med samma kvalitet som den övriga bilen gick till Ernst O. Claessons färgfabrik.

År 1987 köpte man familjeföretaget Pehr Engwall AB i Bandhagen och därefter ändrades namnet till Engwall o. Claesson AB. Idag sysselsätter bolaget 14 personer och man tillverkar flera olika typer av färg och färgrelaterade produkter. Linoljefärgen svarar idag för ca 50 % av produktionen.

Så sent som 1975 såldes knappt någon linoljefärg alls, den totala årsproduktionen var inte mer än ett par tusen liter. Och då var man ändå i princip ensam om professionell tillverkning av linoljefärg i Sverige – och i Europa!

Linoljefärgen börjar dock nu åter få fäste också i länderna utanför Skandinavien. The Swiss Cottage – ett gästhus på den engelska Drottning Elisabeth’s sommarresidens Osborne House på ön Isle of Wight – målades förra året med Engwall o. Claessons linoljefärg. Ett prestigeuppdrag – och ett bevis för att 100 års erfarenhet uppskattas långt utanför landets gränser.

Kraven på målarfärg har förändrats mycket på 100 år. Så trots att vi tillverkar en traditionell färg på naturens egna råvaror så är hållbarhet och ekonomi lika viktiga för oss som skönhet och tradition. Välkommen till Engwall o. Claesson!

Del på Facebook

Linoljevoks

Linoljevoksen er lagd av ektra ren kaldpresset linolje og ren bivoks. Produktet er tenkt for overflater som behøver ekstra beskyttelse f.eks. kjøkkenbenker, skjærefjøler eller laserte og dekorasjonsmalte overflater der en ekstra god holdbarhet er viktigere en å kunne flekkmale på.

Arbeidsbeskrivelse:
Kan påføres rene, tørre eller linoljemalte overflater innendørs. Viktig at linoljemalingen er helt tørr før påføring. Gni forsiktig voksen inn med en ren og tørr bomullsfille (se voksduk). Voksen skal gnies inn slik at det ikke blir igjen noe overskuddvoks på overflaten. Behandlingen kan gjøres flere ganger til ønsket finish. Sugende overflater kan kreve flere behandlinger.

Del på Facebook

Vi deltar på den nordiske konferansen -Den nordiske trebyen-

Engwall o. Claesson og Historisk maling AS er med og sponser konferansen og står på stand den 22-23 sept. 2016

Hvordan skal vi bevare, bruke og utvikle de nordiske trebyene?

Fortidsminneforeningen, sammen med sine nordiske søsterforeninger, inviterer til en konferanse for dagens trebyer.

”Den nordiske trebyen” kan oppleves i småbyer som Røros, Alingsås, Eksjö eller Raumo, og i de større byenes forsteder, som Port Arthur i Åbo og på Bakklandet i Trondheim. Den er ettertraktet som bomiljø, populært turistmål og unik kulturhistorie. Den tjener som inspirasjon for dagens byplanlegging, med fokus på sosial og miljømessig bærekraft. Den møter også mange utfordringer, og det er stort behov for kompatanse og samarbeid over sektorgrenser når det skal bevares, brukes og utvikles. Derfor er det viktig å utveksle erfaringer, dele kunnskap og spre det gode eksempel.

Konferansen retter seg mot alle som arbeider med trebyer: såvel arkitekter, planleggere og antikvarer som ansvarlige for næringsliv og turisme

Del på Facebook

Nytt linoljekitt

Glarmesterkit 683 er et linoljekitt laget av ren llinolje og førsteklasses krittsorter. Brukes til innkitting av glass, rep. av kittfals og til sparkling av treverk ute som inne. Kittet binder tett mellom glass og treverk og det er tixotopisk.

Fåes i 375 ml boks (682 natur)
og 5kg spann (683 Natur)

Del på Facebook

Vi forhandler nå Speedheatere!

Nyhet ! Speedheater Cobra!

Med Speedheater Cobras fleksible, ekstreme fart og balanse, gjør den malingsfjerning enkelt i de mest utilgjengelige områder. Hodet er bevegelig (Tilt) og effekten er imponerende.
I brøkdelen av et sekund løsner malingen fra underlaget.
Speedheater Cobra er en bærbar, ergonomisk utformet kraftpakke, med en vekt på litt over en halv kilo.

Speedheater Cobra vil endre virkeligheten for alle som arbeider med malingsfjerning på
Treverk, møbler, vinduskarmer, lister, antikviteter og marine deler.
Som en del av Speedheater Systems produktlinje har Speedheater Cobra samme høye kvalitet i form av den milde, sikre og miljøvennlige infrarøde teknologien som resten av Speedheater Systems.

Speedheater Cobra fjerner alt fra maling, lim, lakk og lim på tre, metall og betong.

Teknisk spec.:
Effekt: 700 W
Spenning: 220-240 V
Tilkobling: Enfaset AC med jordings
Total lengde: 355 mm
Bredde: 95 mm
Oppvarming overflate: 90 x 70 mm
Vekt: 600 g

Del på Facebook

Historisk Maling takker for æren av å holde foredrag om linoljemaling og å være aktører på seminaret "Bevar ditt gamle hus" i regi av Fortidsminneforeningen.

Bildet øverst til venstre:
Vi lærte om materialkvalitet. Jo tettere årringer jo bedre. Øverst er en plank som er kjøpt på en vanlig trevareforretning. Nederst er det en plank som er fra et hus fra slutten av 1800 tallet. Ikke rart vi får råteproblemmer når materialforståelsen er dårlig.

Bildet øverst til høyre: Foredragsholder for Linoljemaling Roger Studsrud.

Bildet nederst: Stand på seminaret. En presentasjon om Historisk maling sine produkter.

Del på Facebook

Nydelig Matt linoljemaling

Engwall o Claessons linoljemaling er en matt linoljemaling til innvendig bruk.

Den gir interiøret det rette utseende dersom man ønsker en nostalgisk overflate. Panelen eller taket får ett flott matt utrykk, med fine penselstriper.

Matt linoljemaling finnes kun i hvit men kan brekkes i standard NCS, men da med tradisjonell linoljemaling som er blank. Jo mer kulør og svarthet,jo blankere…
vi kan også hjelpe deg med å spesialbrekke etter en fargeprøve eller materialprøve.

Forpakkning:
1 L og 5 Liter.

Teknisk:
Bindemiddel : Rå kaldpresset linolje, linstandolje
Pigment : Titandioxid
Tørrstoff : 92 %
Glans : Matt
Tørketid : 24-34 timer
Tynner/vask : Lavaromatisk white spirit
Forbruk : 12-15 m2 per liter.

Les mer her

Del på Facebook